De ce simțim nevoia să ne machiem?

Bună dragele mele.
 Este duminică și m am gândit să fac o nouă postare din rubrica „Let’s talk about” .
 Vreau să încep să fac mai multe postări din această rubrică pentru că acest blog este unul de frumusețe ceea ce înseamnă că pe lângă recenzii de produse și ideei de machiaj vom avea și postări mai de suflet pentru că după cum am mai zis nu contează numai frumusețea exterioară ci și ceea interioară pentru că din punctul de vedere degeaba arăți ca o păpușă dacă în interior sufletul e de gheață și urât iar pentru a păstra totuși ideea de machiaje astăzi vom vorbii despre un subiect care pe mine mă facineaza și sunt sigură că și pe voi și anume: De ce simțim nevoia să ne machiem?
 Niciodată nu am înțeles de unde nevoia asta de a te machia, de a avea cât mai multe produse de machiaj , parfumuri , oje și cât mai multe produse de îngrijire personală.
 Adică,  eu una știu și multe fete/femei care nu se machiază nu și cumpără multe produse însă când aud de vreun produs sau când le arăți ce produse ai , imediat se topesc și își doresc și ele la fel.
 Oare faptul că ne place să ne aranjăm și să ne luăm produse stă întipărit undeva în ADN-ul nostru ? și de ce chiar dacă avem deja un sertar plin cu machiaje tot nu ne putem stăpânii să ne mai luăm ,  adică luați mă pe mine că exemplu :eu dacă întru într un magazin și am văzut numai produse de machiaj în stânga și în dreapta , păi deja îmi crește tensiunea și în momentul acela parcă mă bagă cineva în priză și devin un titirez ce se învârte în tot magazinul în speranța de a nu plecă fără a și cumpără măcar „UN” produs.
 Suntem foarte frumoase (după cum știți româncele sunt considerate unele dintre cele mai frumoase fete/femei din lume) dar totuși dacă nu ne dăm cu un fond de ten și cu un ruj parcă nu ne simțim bine . sau numai eu sunt așa?
 Voi nu v ați pus niciodată întrebarea asta eu sincer mi am pus o și încă nu am găsit un răspuns e ca și cum, acest subiect pentru sexul feminin e un fel de cutia Pandorei .
 Cumva a ajuns machiajul singurul mod de a ne simții frumoase ?

 Eu una mă machiez pentru că îmi place , iubesc tot procesul de machiere dar să fim sinecere până și eu fac asta pentru a avea mai multă încredere în mine și nu înțeleg de ce , adică îmi știu imperfecțiunile mi le accept și încerc să trec peste ele însă atunci când nu port nimic parcă nu mai simt că sunt eu  , până și mama îmi spune uneori să mă machiez că mi stă mai bine și cred că asta se întâmplă din vina mea deoarece purtând machiaj în fiecare zi (până și în week-end) lumea s a obișnuit cu mine machiata și atunci când nu port deloc machiaj , lumea se miră și începe să mă întrebe de sănătate , dacă mă simt bine , dacă sunt supărată și în cele din urmă vine întrebarea întrebătoare :Și…cum de nu te ai machiat ?
 E foarte ciudat și e un mecanism greu de înțeles , am căutat răspunsul printre mai multe fete și unele au răspuns :Mă machiez pentru a ascunde anumite imperfecțiuni , altele:Pentru a mi evidenția anumite trăsături până și pe  mama  am întrebat o și a spus că se machiază pentru a fi mai feminină și raspunsurie continuă , multe dintre ele repetandu se , taberele fiind împărțite

 Cam asta am avut eu de zis pe acest subiect și chiar vreau să va întreb și pe voi :Voi de ce va machiați?

 V am pupat!!!

2 gânduri despre „De ce simțim nevoia să ne machiem?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.