Ce am mai citit/Ce citesc acum?

download-1666700_1920.jpgBună şi bine te-am găsit.

Pentru că e duminică şi vremea ne ajută, m-am gândit să vorbesc despre cărţi, ce am mai citit în ultimul timp dar şi ce cărţi sunt acum în aşteptare.

Voi începe cu cea mai recent terminată şi anume Delirium de Lauren Oliver, pfff…de unde să încep, în primul rând trebuie să spun că mi-a plăcut foarte mult, a fost una din cărţile alea descrise atât de bine şi în detaliu, încât îmi imaginăm că sunt la faţă locului.817981Deobicei nu sunt mare fană a cărţilor cu descrieri multe însă asta chiar mi-a plăcut, subiectul mi se pare genial, cred că ţi-am mai zis că undeva prin liceu începusem să scriu o carte care avea cam aceeaşi tema şi anume: dragostea era considerată o boală: în cazul cărţii purta numele de amor deliria nervosa.

Din câte m-am informat există încă două cărţi din aceeaşi serie şi anume Pandemonium şi Requim, pe care mi le doresc foarte mult.

Următoarea se numeşte Fata pe care ai lăsat-o în urmă de Jojo Moyes, deja m-am îndrăgostit de această autoare. Cartea se desfăşoară pe două planuri, unul din 1916 şi unul din 2006, personal mi-a plăcut mai mult cel din 1916 deoarece sunt un pic fascinată de perioada aceea.1068037Cartea asta m-a ţinut cu sufletul la gură, pentru că deja ştiam că Moyes a scris şi cărţi cu final nefericit şi credeam că asta se va întâmpla şi aici, însă din fericire nu a fost asta.

Pe scurt, este vorba despre un artist care îşi pictează iubita (pe Sophie), el pleacă pe front, între timp oraşul e atacat de germani, apare un personaj cheie şi anume un Kommandant care pune ochii pe tablou, se întâmplă nişte lucruri care o fac pe Sophie să fie luată cu brutalitate din sânul familiei iar apoi ne trezim în 2006 cu acelaşi tablou pe care îl deţine o tânăra pe nume Liv, această întâlneşte pe Paul care defapt făcea parte dintr-o agenţie care restituia tablouri şi uite aşa începe o nouă nebunie , chiar îţi recomand cartea.

Iar ultima carte pe care vreau să ţi-o prezint se numeşte Minunea şi este scrisă de R.J.Palacio, mulţi o vor consideră banală, fiind mai mult pentru copii, decât pentru adulţi, însă mie mi-a plăcut mult. deşi e mare, s-a citit foarte repede.628569Aici e vorba despre un copil care se naşte cu o malformaţie la faţă, lucru care îl face pe August (că aşa îl cheamă) să fie marginalizat de ceilalţi copii, lumea se sperie de el, îl numesc în diferite feluri, însă acesta e foarte puternic şi reuşeşte să se facă plăcut de ceilalţi.

Asta e cam tot ce am citit în ultimul timp iar acum mai am trei cărţi care aşteaptă terminate şi anume:

  • De la Waters la Similea de Radu Paraschivescu
  • Minte Caracter Personalitate de Ellen White
  • Anul în care te-am întâlnit de Cecelia Ahern

Având în vedere tipul de cărţi pe care ţi le-am prezentat, ce îmi sugerezi să citesc pe viitor?

Sunt curioasă să văd ce cărţi îmi vei recomanda, până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

PS:Pozele apartin site-ului Libris.ro

30 de gânduri despre „Ce am mai citit/Ce citesc acum?

    1. Atunci e bine, oricum sa stii ca acele descrieri sunt facute atat de bine incat eu mi le imaginam ca si cum eu le-as fi trait, a fost foarte intens.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.