Vreau sa mi creez constient realitatea

IMG_20170823_101942_811Bună şi bine te-am găsit.

Azi vreau să vorbesc despre un subiect care mă fascinează în ultimul timp şi anume: Vreau să mi creez conştient realitatea

Am observat că în ultimul timp nu prea am mai abordat astfel de teme şi m-am gândit că acum ar fi cazul, am destul de multe lucruri de zis, aşa că trec la treaba:

Ai observat şi tu că atunci când porneşti de dimineaţă pe o idee, modul în care decurge ziua, gravitează în jurul ideei cu care ai pornit? Încearcă să ţi analizezi gândurile şi o să vezi că am dreptate.

De exemplu, se întâmpla să mă trezesc cu gândul: Azi sigur o să întârzii la şcoală, cred că nu mai are rost să zic că aşa şi era şi asta nu o singură dată.

Modul în care gândim şi în care ne focusam pe o idee, este răspunzător de lucrurile care ni se întâmplă în timpul unei zile.

Din păcate nu suntem foarte atenţi la ce spunem, folosim multe cuvinte negative, care ne trag în jos, eu încerc foarte mult să mă axez pe cuvinte cu impact pozitiv iar acelea sunt: VREAU-POT-ŞTIU-SUNT-CRED şi ca să ştii de ce cuvinte să te fereşti: trebuie-dar-sper-încerc şi sunt mai multe dar pe astea le-am reţinut cel mai bine.

Mi-am făcut un obicei din a-mi spune în fiecare seară, cum o să decurgă ziua următoare, îţi dau un exemplu: Mâine o să am o zi superbă, o să fiu sănătoasă şi eu şi părinţii mei, o să intru în contact cu oameni buni de la care o am doar lucruri bune de învăţat şi tot aşa.

Pe mine mă ajută, în primul rând, mă culc pe o frecvenţa pozitivă şi mă trezesc la fel, gândeşte-te cum ar fi dacă aş inversa un pic procesul, să zicem că în loc de toată acea frază pe care mi-o zic, aş spune: Mâine o să fie o zi aşa grea şi obositoare, deja am stricat totul, înţelegi ce zic?

Cuvintele fac diferenţa iar noi avem liberul arbitru de partea noastră, noi putem alege dacă vrem să avem o zi frumoasă sau nu, de multe ori oamenii se complac în poziţia de victimă şi cred că şi eu am făcut-o mult timp, asta până când am înţeles că făceam totul atât de greşit.

Mă întâlnesc cu oameni din diverse medii socială şi când le povestesc despre modul meu de gândire, unii râd şi mă cred nebună, spun că aşa ceva e imposibil, alţii ar vrea să încerce dar parcă le e teamă, nu ştiu, uneori am impresia că unii oameni nu vor să ducă o viaţă mai bună, până la urmă e decizia lor şi o respect dar totuşi, dacă ştim că putem duce o viaţă mai bună şi că există o şansă să ne îndeplinim orice dorinţă, de ce să nu profităm de ea?

Am trecut printr-o perioadă foarte gri din viaţă mea şi lucrul care m-a ajutat cel mai mult, a fost gândirea pozitivă, când eşti pe un pat de spital şi nu ţi se dau prea multe şanse, ai două variante, fie gândeşti pozitiv şi lupţi, fie te pierzi, eu am ales să lupt cu bine pentru mai bine, am învins şi asta m-a făcut să cred că GÂNDIREA POZITIVĂ ESTE TOTUL şi să ştii că e şi transmisibilă, eu încerc să o dau tuturor din preajma mea, puţin câte puţin, poate o să reuşesc să îi fac şi pe ceilalţi să fie mai fericiţi.

Cam asta e tot, sunt curioasă ce crezi tu despre acest concept: Ai încercat, ai încerca, crezi în ceea ce zic sau eşti încă o persoană de pe lista cu oameni care cred că sunt o nebună?

Aştept să vorbim mai mult în comentarii iar până data viitoare, îmi doresc din tot sufletul:
Să ai o zi superbă!!!

 

 

27 de gânduri despre „Vreau sa mi creez constient realitatea

 1. Nu cred ac esti nebuna. Sunt de acord cu tine. Este important sa fim pozitivi pentru a ave ao zi cat mai frumoasa, negativismul atrage instant lucruri pe care nu ni le dorim. De ce fugim, de aia nu scapam!

  Apreciat de 1 persoană

 2. In viata singurul lucru pe care ne putem baza cu adevarat e propria persoana si propriile ganduri.Negativitatea sau pozitivitatea actiunilor noastre ne urmareste si ne influenteaza enorm de mult.Cu cat gandesti mai pozitiv cu atat viata ta va fii mai buna.Negativitatea atrage negativitate,dar voia buna si speranta atrag si mai multa lumina pe langa tine.Nu nu cred ca esti nebuna,cred ca viata te-a invatat ca singurul lucru cu care ramanem la finalul zilei e pozitivitatea si dorinta de mai bine.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ai perfecta dreptate. Mi-e ciuda cand se spune ca esti ceea ce gandesti. Eu sunt foarte negativista si nu ma refer la lucruile marunte, ca intarzii, ca nu rezolv o anumita problema, ci la lucruri mult mai importante, cum ar fi sanatatea. Ma sperie si imi fac fel de fel de scenarii la cel mai mic semn ca ceva nu e in regula. Mi-am dat de foarte multe ori diagostice horror si stiu ca nu e bine si nici nu as vrea, dar ….

  Apreciat de 1 persoană

 4. Total de acord, de la CAP porneste totul. Atat cele nasoale, cat si cele frumoase, pozitive, precum vindecarea, succesul, armonia si echilibrul cu tine insuti.
  Insa, pana sa te setezi la modul optim, ia timp si e nevoie de mult autocontrol si rigoare. Eu sunt o prapastioasa (din pacate), pun raul inainte aproape intotdeauna, ma agit si.. uite asa. E necesar un efort.
  Subscriu parerii tale din acest articol!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.