La casa de m-as muta…

https://www.aia-proiect.ro/

La casă de m-aş muta

La AIA Proiect aş apela

Dar înainte de asta

Un proiect de casă m-ar interesa.

Bună şi bine te-am găsit.

În curând voi face 23 de ani şi toată viaţa mea am locuit la bloc, însă mereu mi-am imaginat cum ar fi dacă aş fi stat la casă, cum ar arăta ea, unde ar fi, cum aş decora-o, ce zici, ţi-am atras atenţia?

Ei bine, hai să îţi spun cum arată casa perfectă pentru mine în imaginaţia mea:

1)Primul lucru de care aş ţine cont, este Zona, nu ştiu cum eşti tu, însă eu mi-am dorit mereu o casă la munte, undeva la Predeal sau Sinaia, mereu când mergeam la munte, treceam pe lângă case aşa frumoase şi mă gândeam: Doamne, ce bine e de oamenii ăştia, îţi dai seama cum ar fi să avem şi noi o casă aici?!

1-casa-doftana-07224944472)Spaţiul, deşi îmi plac mult casele mari, cu două etaje, aş opta totuşi pentru o casă la parter, nu prea mă împac bine cu scările, prefer să fie ceva potrivit, să aibă trei camere, iar o baie pentru mine este suficient.Camerele trebuie să fie spaţioase, bine luminate, bucătăria să fie mare, pentru că a mea e super mică şi îmi place cum arată bucătăriile mai mari, iar la baie, vreau neapărat cadă, nu îmi place ideea de duş, mereu o să fiu adepta băilor cu spumă şi sare de baie, mai ales acum că vine iarna.

3)Curtea trebuie să fie mare, nu că m-aş apuca eu acum să plantez ceva, dar mi-ar plăcea să am curte mare, unde să pun eventual şi nişte şezlonguri vara, pentru a sta să mă bronzez, doar ştii şi tu că bronzul de munte te prinde mai frumos şi mai repede (bine, asta dacă nu stai ca şi mine trei ore fără protecţie şi te arzi de-a binelea)4)Acum că am dat un pic contur casei mele perfecte, ar trebui să mă gândesc un pic şi cum o să arate interiorul, mie sinceră să fiu îmi plac casele din lemn, am intrat de curând pe site-ul celor de la AIA PROIECT la secţiunea proiecte case şi am văzut nişte proiecte pentru case din lemn aşa de drăguţe, încât dacă acum ar trebui să aleg una, eu aş alege trei.

Aş vrea neapărat să existe un şemineu, având în vedere că este la munte, iarna ar fi perfect, eu, persoana iubita, în faţă unui şemineu în timp ce degustăm un vin bun, deja sună a film, ştiu că e cliseic, însă ce vrei să îi fac, sunt o romantică incurabilă.

La mobilier nu m-am gândit încă, nu vreau ca spaţiul să fie aglomerat, mi-aş petrece doar vacanţa acolo, nu aş sta toată viaţa, deşi, dacă mă gândesc mai bine, ar fi interesant ca după ce mă pensionez să mă mut în casa mea imaginară de la munte, wow, deja m-am dus prea departe.

Dormitorul ar trebui lăsat cât mai simplu, un pat, un dulap, o comodă şi un televizor, îmi plac dormitoarele mari şi spaţioase şi dacă s-ar putea, aş face o ieşire în curte din dormitor iar banalul geam să fie înlocuit cu un geam imens, adică să pot vedea din pat afară, şi să am uşa la dormitor care să dea afară, nu ştiu dacă m-am făcut perfect înţeleasă, am văzut chestia asta la finii noştrii care stau la casă şi m-am îndrăgostit de idee.

În sufragerie mi-aş instala un scaun suspendat în formă de ou, e clar, mă uit foarte des la Ştefana, de la ea am furat ideea, dar să fim sinceri, cine nu ar vrea aşa ceva, să stai acolo frumos, cu o cană de ceai în timp ce asculţi o muzică relaxantă pe fundal, ahh, cineva să mă trezească, hihi.

Iar ca şi mobilă, mi-ar plăcea să am o canapea imensă şi o plasmă, la care să mă uit împreună cu prietenii la cele mai bune filme, restul nu prea contează, nu sunt foarte pretenţioasă după cum ţi-ai putut da seama.

Şi ţi-am zis la început că aş vrea trei camere, ei bine, nu ştiu ce aş pune în a treia camera, dar având în vedere că acum prin acest articol vezi ce este în imaginaţia mea, aş putea pune orice, ce zici de o bibliotecă, ştii că ador să citesc, ar fi camera de relaxare .

Acum că am cam pus totul la punct, e timpul să vedem şi cine ne poate ajuta în acest caz şi îţi menţionam la începutul articolului despre cei de la Aia, să ştii că eu nu mă pricep la case, dar ei da, am văzut că au până şi un evaluator ANEVAR la care poţi apela, dacă nu ştii cu ce se ocupă un astfel de evaluator, te invit pe site, unde o să găseşti o lista întreagă cu tot ce presupune evaluarea unui imobil.

Da şi se pare că visez, dacă şi tu visezi dar totuşi vrei să pui şi în aplicare, ştii acum la cine să apelezi.

Întrebarea mea pentru tine este: Cum ai vrea să arate casa ta? (în câteva cuvinte)

Nu uită că noi ne revedem curând cu un nou articol, până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

PS:Acest articol face parte din participarea mea în cadrul competiţiei SUPERBLOG 2017.

 

27 de gânduri despre „La casa de m-as muta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.