O limba straina ajuta

Bună şi bine te-am găsit.

Mi-am dat seama că este foarte important să cunoşti măcar una, dacă nu, mai multe limbi străine.

În şcoală am învăţat, sau măcar am încercat să învăţ două limbi şi anume franceza şi engleza, la franceză teoretic sunt avansată şi la engleză începătoare, mai greşit de atât, nici că nu se putea.

Eu personal nu am urmat o facultate, dar până şi la postliceală am făcut engleză un an şi având în clasă colege de diferite vârste, nu toate ştiau engleză, unele dintre ele nu făcuse în viaţa lor şi mi se pare ciudat, având în vedere că engleza este o limbă de circulaţie internaţională.

Imaginează-ţi că în România, există multe persoane care nu ştiu această limba sau o altă limbă străină, dar vor să se angajeze într-o firmă care necesită vorbitul unei limbi străine, o să aleg engleză totuşi ca să nu ne încurcăm în limbi, străine, nu te gândi la prostii.

Cursuri de limbi străine pentru firmeEi bine, aici e simplu, soluţia vine odată cu cei de la agenția de traduceri Swiss Solutions, pentru cei ce nu ştiu, ei sunt cea mai mare firmă de traduceri din România, reuşind ca în anul 2016 să ajungă în topul celor mai importanţi 20 furnizori de servicii de traduceri din Europa de Est, conform clasamentului realizat de Common Sense Advisory, dacă nici asta nu îţi zice ceva, atunci eu nu ştiu ce să mai zic.

Mi se pare foarte tare ideea firmelor de a apela la agenţii care fac traduceri specializate pentru a-şi ajută angajaţii, mă gândesc că şi eu dacă aş avea o firmă, aş vrea ce e mai bun, atât pentru firma, angajaţi, cât şi pentru clienţi.Gândeşte-te că sunt multe domenii care necesită vorbirea unei limbi străine, până şi în farmacie, că tot am terminat ceva în domeniu, se poate întâmpla să vină un pacient străin şi trebuie să existe un mijloc de comunicare.

Mie nu mi s-a întâmplat, dar am asistat la un caz şi stăteam aşa şi mi ziceam mie, oare ce ar fi făcut acea farmacistă, dacă nu ar fi ştiut engleză, l-ar fi lăsat pe om să moară acolo, Doamne fereşte.

Eu consider că majoritatea firmelor, ar trebui să implementeze cursuri de limbi străine, pentru a da o oportunitate tuturor oamenilor, de a-se angaja, deoarece ştiu anumite companii, care au ca şi cerinţă, cunoaşterea unei limbi străine, aşa că dacă persoană respectivă se potriveşte cu celelalte cerinţe, dar nu cunoaşte o limba străină, e păcat să piardă un post pentru un singur criteriu.

Aşa că dacă vrei să începi un business sau ai deja unul şi vrei să îţi ajuţi angajaţii, poţi apela cu încredere la cei de la Swiss Solutions, ei au cu siguranţă soluţia.

Asta a fost tot pentru azi, chiar sunt curioasă: Tu cunoşti vreo limba străină? Dacă da, care?

Aştept răspunsurile tale, iar noi ne revedem curând cu un nou articol, până dată viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

PS: Acest articol este pentru concursul Superblog 2017!!!

 

40 de gânduri despre „O limba straina ajuta

  1. Cunosc engleza, dar nici asta la un nivel avansat. O cunosc destul de putin si ma descurc sa vorbesc cateva lucruri atunci cand ajung pe afara. Mi-ar fi placut sa stii mai multe limbi. Acum ma chinui sa invat italiana. Sincera sa fiu, credeam ca-i mai usoara 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eu mă descurc destul de bine în engleză și dacă aș mai exersa puțin, m-aș descurca și cu franceza.
    Dacă aș avea o firmă a cărei activitate să implice nevoia de a traduce texte în diverse limbi, mi-aș angaja personal calificat. Nu văd de ce aș lăsa informații să se scurtă printr-un terț.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.