Din fantastica lume a cartilor

Bună și bine te-am găsit.

Astăzi vreau să pătrund în lumea minunată a cărților și să îi dau viața unuia dintre personajele mele preferate, nu vreau să îți zic mai multe, vei afla în continuare despre cine este vorba:

„E frig și întuneric, nu știu unde mă aflu, iar în mulțimea de ochi ce îmi apare în față, nu recunosc pe nimeni.

Numele meu e Shmuel, am nouă ani, sunt născut pe 15 aprilie 1934, sunt evreu și da, știu, sunt un personaj în cartea Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne.De când am fost adus aici, viața mea s-a schimbat, mi s-a luat tot ce aveam și acum toți aveam același lucru, eram îmbrăcați la fel, tunși la fel, stăteam în aceași loc ca o gloată de animale.

Mâncarea era puțină și groaznică, unde mai pui mirosul, care te izbea din toate părțile, cel mai mult sufeream după biblioteca de acasă.

Mama mereu obișnuia să mi citească cărți în fiecare seară la ora 8, era o tradiție, preferata mea era Minionii-Povestea completă de Brian Lynch, mereu mi-am dorit să fiu și eu unul.Defapt, dacă stau bine să mă gândesc, ai putea zice că toți de aici suntem niște minioni, așa îmbrăcați în aceeași pijama, doar că noi nu suntem răufăcători, noi nu facem nimic rău, noi suntem cei cărora li se face rău.

În ultimul timp mi-am făcut un nou prieten, pe Bruno, îmi place de el, vine în fiecare zi la aceeași oră și îmi aduce mâncare, ne jucam, vorbim sau uneori doar stăm și ne uităm unul la celălat.

Este singurul meu prieten, dar sper totuși că o să pot să mi fac și alții.”

Ei, acum spune sincer, nu-i așa că e un scump, pe mine m-a fascinat din prima povestea lui, deși nu el e personajul principal.

După cum ai văzut, lui Shmuel îi plăceau cărțile, dacă ar fi fost un pic mai mare și m-aș fi întâlnit cu el, clar i-aș fi recomandat Calul de război de Michael Morpurgo, deoarece și aici este abordată tema războiului.L-ar face să vadă lucrurile dintr-o altă perspectivă, având în vedere că această carte este narată chiar de Joey, adică chiar de cal.

Dar totuși să nu uităm că Shmuel nu are decât 9 ani, așa că ar trebui să citească cărți care i se potrivesc vârstei lui și aici aș avea să îi fac o recomandare și anume MARY POPPINS de P.L. Travers.Sunt sigură că i-ar plăcea, cine nu îl cunoaște și nu îl place pe Mary, cu siguranță l-ar face pe acesta să creadă că și el ar putea să zboare și poate chiar să iasă din acel lagăr infernal.

Dacă aș sta acum, aș putea să îi sugerez o grămadă de cărți, Slavă Domnului, pe site-ul celor de la Rao se găsesc destule.

Apropo, tu ai vreo carte preferată de la această editură?

Dacă da, abia aștept să îmi spui care e.

Până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

PS: Acest articol face parte din participarea mea la concursul Superblog 2017!!!

 

 

45 de gânduri despre „Din fantastica lume a cartilor

  1. Sa stii ca am tot dat tarcoale de cateva ori cartii „Baiatul cu pijamale in dungi” dar mereu am ales in final altceva. Cu siguranta data viitoare nu voi mai proceda la fel.

    Apreciază

  2. Atât prima carte cât și a 3-a, Calul de razboi, m-au marcat mult timp, am văzut filmele și am plâns de-am rupt… N-aș mai avea putere sa le vad și nici sa citesc cărțile. În schimb, Minionii sunt preferații băieților mei, trec cartea pe lista pentru Moș Nicolae, ca asta își doresc, cărticele.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.