Curatenie generala sau cum sa TRIUMF cu NUFAR

Bună și bine te-am găsit.

După cum știi, ne apropiem din ce în ce mai mult de Crăciun, care pentru mine este sărbătoarea mea preferată.

Deja îmi imaginez: bradul e împodobit, în casa miroase a portocale, pe masă stau cele mai bune bucate, ce să mai, vis, ia stop, stop, stop… hai să derulăm puțin.

Știu că nici ție nu îți place, dar fără ea, toate cele menționate mai sus, nu ar avea FARMEC și cred că deja ți-ai dat seama despre cine vorbesc, da, ai ghicit, este vorba despre CURĂȚENIA GENERALĂ.

Haide recunoaște ca și ție ți se pare cel mai obositor lucru de făcut înainte de venirea Crăciunului, trebuie să te înarmezi cu muultă răbdare dar și cu cei mai buni experți în curățenie.

Eu recunosc că multă vreme nu am luat în serios acest procedeu, când mergeam la cumpărături și mama îmi spunea:

-Trebuie să luăm produse care fac curățenia mai ușoară și sunt eficiente, eu eram ceva de genul:

-Da, da, cum să nu.

Acum lucrurile stau altfel, având în vedere că avem acces nelimitat la informație și pe internet se găsesc tot felul de soluții, îmi place să vin eu cu idei de produse ce ne vor ajuta la curățenie.

-Mamă, am citit pe un site zilele trecute, cum că produsele Nufăr și Triumf au fost modernizate, plus că au adus și produse noi în gama.

-Iauzi, n-am știut și ai găsit vreun produs pe care ai vrea să îl luăm?

Nufăr scos pete, mi-a plăcut faptul că nu conține clor.nufar scos pete 1000 mlDupă ce ani la rând am avut un sentiment de repulsie față de orice tip de curățenie generală, fie că era de primavă, iarna, nu conta, pur și simplu nu îmi plăcea, acum am început să fiu mai receptivă și să accept altfel această situație.

În primul rând îmi place să fac totul cu o anumită tactică, după o listă, un program, ceva, orice.

Îmi place să fiu calculată și organizată, așadar și prin urmare, iată care este planul meu pe anul ăsta, dar și câteva sfaturi pentru o curățenie ca la carte:

1.Stabilirea unei date de început și a unui deadline:

Cred că e foarte important să știi când să te apuci și când să termini, astfel nu te lași pe ultima sută de metrii.

După cum știi, eu nu lucrez nicăieri, așa că programul meu e foarte lejer, dar pentru cele care au un loc de muncă, ar fi bine să îți verfici programul, să vezi în ce zile ai putea să te ocupi de curățenie, astfel încât să nu interfereze cu pregătirea meniului, de asemenea trebuie stabilite și niște ore.

2)Alegerea unor produse de calitate:

Cu siguranță nu vrei să faci o treabă de mântuială, este foarte posibil să ai și musafiri la masă și nu cred că ți-ar pica bine să observe că gresia e murdară, sau praful nu e șters în întregime.

Sfatul meu e să te îndrepți spre produse care pot avea mai multe utilități și care sunt și la un preț atractiv, adică de ce să iei un produs destinat doar gresiei și faianței, când ai putea să iei unul pentru pardoseli, așa rezolvi și cu baia și bucătăria și cu sufrageria și dormitorul.

3)Incepe cu ce e mai greu:

Știu că e neplăcut și multă lume se ferește să înceapă cu acea cameră care îi dă cea mai mare bătaie de cap, însă mie mi se pare că așa e cel mai firesc, să începi cu ce e mai greu și să termini cu ce e mai ușor.

La început se presupune că venim cu forțe proaspete, tocmai de aceea e indicat să începem în acest fel, iar pentru mine camera care dă cele mai mari bătăi de cap, este bucătăria.

Pentru că acolo se dau cele mai mari războaie, e și prima cameră din apartamentul meu, așa că e de înțeles, deși e mică, are foarte multe puncte de interes care necesită mai multă atenție, și deși ai putea spune că o să termin repede pentru că am o bucătărie destul de mică, dă-mi voie să te contrazic, pentru că nu e deloc așa.

Și doar atât pentru azi, poate o să mai existe ocazii în care o să prezint și alte informații, sper din suflet că te-am impulsionat un pic și că ți-am dat de gândit.

Până la următorul articol:

Să ai o zi superbă!!!

PS:Particip cu acest articol în cadrul Superblog 2017 !!!

 

24 de gânduri despre „Curatenie generala sau cum sa TRIUMF cu NUFAR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.