NU este NU

Bună și bine te-am găsit.

Mi-am dat seama că în ultimul timp am abordat multe subiecte legate de frumusețea exterioară și am ignorat complet subiectele mai serioase.

Azi m-am gândit să vorbim despre NU este NU, un lucru pe care eu încerc să îl respect în viața de zi cu zi.

Îmi place să cred despre mine că sunt un om de cuvânt, la mine ce e în gușă e și în căpușă, dacă am zis un lucru, încerc pe cât posibil să mă țin de promisiune sau dacă simt că nu pot să fac asta, prefer să spun pas.

Nu am fost niciodată genul care să insiste, se întâmplă foarte rar să o fac și deobicei o fac cu oamenii cu care îmi permit, în principiu, mama, tata, în rest nu o fac.

Asta pentru că îmi place să respect decizia persoanei respective, decât să stau să îi fac capul calendar, să o conving într-un fel, să accepte, dar să nu o facă de plăcere și să mi strice și mie cheful, mai bine o las așa.

De multe ori am mai și picat acest test, pentru că într-un fel ajungi să te simți și prost că refuzi și până la urmă accepți cu inima îndoită, dar accepți.

Lucrul ăsta s-a schimbat la mine de câțiva ani, de când am înțeles și mai bine că viața e prețioasă, că viața mea e prețioasă, e una singură și vreau să o trăiesc făcând lucruri care îmi fac plăcere, fără a face compromisuri.

Așa că am început să zic NU, eu zic că e mai bine așa, fiind oameni, avem un instinct de apărare și uneori (sau poate sunt doar eu) simțim dacă e bine să mergem într-un loc, sau să acceptăm o invitație, spune-i intuiție, nu știu, însă eu mă bazez destul de mult pe ea.

Sfatul meu pentru tine este să înveți să spui NU atunci când simți că trebuie să o faci, nu fă nimic doar de dragul unei persoane, știu că o să sune egoist, însă noi suntem pe primul plan.

Asta a fost tot pentru azi, un mic small talk, sau De vorbit, cum obișnuiam să îi spun.

Sunt curioasă, tu spui NU?

Până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

#nuestenu

32 de gânduri despre „NU este NU

  1. Da, stiu sa refuz, doar ca de multe ori o fac mai voalat, adica o scald, stii tu, „da, dar nu prea pot, că să vezi, ca rata-mpunge … la-la-la-la”, asta mai ales in situatia cand persoana pe care trebuie s-o refuz mi-ar putea face un rau la serviciu sau in alt mod, in cazul in care refuzul este explicit si e resimtit ca un pumn in nas. Insa uneori celalalt nu intelege ca, de fapt, e un NU, si o ia ca pe un DA, si atunci sa vezi ce neplacut este… Eu nu spun „da” de dragul cuiva, ci de dragul meu si a confortului meu personal. Si nu ma refer la vreun castig material, pur si simplu daca e ceva ce nu-mi place sa fac, sau n-am chef ori timp, refuz, chiar daca as fi rasplatita pt asta. Nervii mei si stresul cauzat nimic nu-l poate atenua.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.