Tu consumi miere?

Bună și bine te-am găsit.

De curând am primit de la cei de la Brander un borcan de 500 de g de Miere de tei Roua florilor de la Apidava.

În trecut am avut plăcerea să am la școală un curs de Apiterapie din care am învățat multe lucruri despre albine și produsele minunate pe care le produc.

Eu nu mă consider o mare iubitoare de miere, dacă ar trebui să îți zic un produs apicol pe care îl consum destul de des, probabil ți-aș zice păstură, deși am și miere acasă.
Părinții mei mereu cumpără miere, deobicei aleg polifloră sau de salcâm și dacă nu știi de ce li se zice așa, îți pot spune eu, acest lucru se referă la florile din care este extras nectarul, iar dacă se întâmplă să consumi miere polifloră, înseamnă că au fost folosite mai multe sortimente de flori.

Din tot ce am încercat până acum, mierea de tei mi se pare cea mai dulce, aceasta este considerată una dintre cele mai bune tipuri de miere fiind bogată în multe vitamine, conține complexul B, aminoacizi, polen și mană.

Și nu știu dacă știai, însă fiecare tip de miere este bună într-o anumită afecțiune, sunt foarte multe tipuri, eu am să le enumăr doar pe cele mai cunoscute, axându-mă totuși pe mierea de tei:

  • Mierea de tei are proprietăți antiseptice, fiind folosită cu succes în tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi: laringită, bronşită, astm bronşic, tuse, iritaţii ale gâtului, dar mai poate fi folosită și în tratarea durerilor gastrice, a bolilor renale ori ale vezicii biliare.
  • Mierea de salcâm are proprietăţi calmante psihice, este recomandată pentru ulcer si gastrită, are acţiune expectorantă, calmantă a tusei, diuretică, antidiareică.
  • Mierea polifloră este recomandată in surmenaj, oboseală fizică sau intelectuală, are acţiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică, expectorantă, antitusivă, calmantă.
  • Mierea de rapiţă este puternic anti-bacteriană, trofică pentru inimă, poate fi folosită ca adjuvant în tratarea osteoporozei.
  • Mierea de castan poate sa o consume si cei ce au diabet, are proprietăţi cicatrizante.

*

Eu încerc să iau în fiecare dimineață câte o linguriță pe stomacul gol, unii preferă să o folosească ca și îndulcitor al ceaiului, însă trebuie să îți spun că mierea își pierde din proprietăți în contact cu o temperatură mai mare, practic tu nu mai beneficiezi de proprietățile ei.

*Un alt lucru pe care trebuie să îl știi, e faptul că atunci când alegi să consumi miere, trebuie să nu folosești linguriță din metal, pentru că la fel, se pierd nutrienții din ea.

*Ca să îți dai seama că o miere este veridică, tot ce trebuie să faci este să întorci borcanul cu fundul în jos, în momentul acela trebuie să se creeze o bulă de aer care să se ridice la suprafață, dacă acea bulă nu s-a format, înseamnă că ceea ce ați cumpărat nu este defapt o miere bună.

*Tot la cursul de Apiterapie am învățat că în mod normal mierea ar trebui depozitată în borcane brune, însă comercianții au apelat la borcanele transparente pentru că oamenii nu au încredere în ceea ce cumpără dacă nu pot vedea produsul, însă mierea în mod normal trebuie ținută în borcane brune la întuneric, deoarece în stup este întuneric și în acel fel s-ar creea condițiile din stup, acum nu știu să zic mai multe, îți spun doar ce am auzit.

Până acum eu sunt foarte mulțumită, eu o consum ca atare, am văzut că multe fete o folosesc atunci când își fac pancakes și chiar mă gândesc să o folosesc și eu așa.

Știu că atunci când eram mică îmi făcea un amestec de miere cu nuci și încă ceva și era bun pentru imunitate.

Indiferent cum alegi să o consumi, important e să o faci, deoarece este foarte bună, asta a fost tot pentru azi, sunt curioasă, Ție îți place miere?

Aștept răspunsul tău, iar până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

25 de gânduri despre „Tu consumi miere?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.