Recenzie Un tron intunecat de Kendare Blake

Bună și bine te-am găsit.

A trecut ceva timp de când nu am mai vorbit despre cărți și știu că multă lume mi-a cerut să zic ce am mai citit în ultimul timp și iată că azi revin cu o recenzie.

Cartea despre care vreau să vorbesc azi se numește Un tron întunecat scrisă de Kendare Blake și este continuarea primei cărții: Trei coroane întunecate, eu am primit-o de la cei de la libris.ro pentru a-mi spune părerea sinceră despre ea și asta o să și fac.

Dacă nu ai citit-o pe prima, trebuie să te avertizez că aici o să fie multe spoilere, așa că îmi cer scuze.

Am așteptat cu sufletul la gura să apară și la noi traducerea pentru continuarea primei cărți, pentru că mă lăsase într-un mare suspans, tocmai aflasem că Arsinoe regina naturalistă era defapt o toxică, despre Katharine, regina toxică, se zicea că este moarta-vie, asta pentru că a supraviețuit după ce a fost aruncată în Domeniu Breccia iar Mirabella, regina elementală se pregătea de confruntarea cu surorile ei pentru că își dăduse seama că surorile ei s-au schimbat și că până la urmă va trebui cumva să le ucidă.

Începutul nu m-a dat pe spate, eram cât pe ce să zic că nu o să mi placă, însă se pare că stilul de a scrie a lui Kendare, e acela de a te ține în suspans cu cât înaintezi mai mult în poveste.

În această carte mi se pare că reginele s-au schimbat, unele în mai bine, altele în mai rău, Katharine devine foarte brutală, dacă în prima carte o vedeam că pe fata cea mai slabă și cu cele mai mici șanse de izbândă, acum vedem o altă față a ei, e mult mai agresivă în cuvinte și dacă în prima carte era obligată să consume cât mai multe otrăvuri, acum lumea a ajuns să îi zică să o ia mai încet, pentru că ceea ce face, e prea mult.

Așa că a fost o schimbare interesantă în privința ei, a ajuns să fie personajul care mă enervează cel mai mult, deși în prima carte chiar îmi era milă de ea.

Arsinoe încearcă să experimenteze cu noile ei puteri de toxică, lucru care o să o cam încurce pe parcurs, din cauza lucrurilor întâmplate Arsinoe e nevoită să se folosească iar de magia joasă pentru a-și chema ursul, pe Braddock, de care ajunge să se și atașeze.

Are o mică confruntare cu Mirabella, care se decide să facă ceva pentru a scăpa de celelalte regine, însă reușește să iasă cu bine din această poveste.

Un alt lucru care m-a impresionat în această parte, este faptul că am aflat un aspect important despre Jules, prietena lui Arsinoe și o să vezi că multe dintre pagini se focusează pe povestea lui Jules.

Cât despre Mirabella, aceasta are o încercare de a o lua prin surprindere pe regina Arsinoe, însă o uimește faptul că Arsinoe nu se împotrivește, nu lupta cu ea.

Lucrurile se complică în momentul în care se decide ca cele trei regine să participe la Festivalul Solstițiului, unde Katharine le provoacă la o vânătoare pe celelalte două regine, iar mai multe nu aș putea spune fără să dau spoilere.

Mie mi-a plăcut foarte mult cartea, chiar dacă m-a lăsat în pom cu povestea, Kendare are obiceiul ăsta, însă pentru fanii cărții, am aflat că există și o continuare, lucru care mă bucura nespus, abia aștept ca cei de la Libris să o aducă și la noi să mi-o pot lua.

O să închei aici pentru că atunci când faci recenzie unei cărți dintr-o serie, e foarte greu să te abții să nu dai spoilere și oricum cred că am dat destule deja.

Sunt curioasă dacă tu ai citit prima carte sau pe aceasta, aștept să mi spui, iar până data viitoare:

Să ai o zi superbă!!!

54 de gânduri despre „Recenzie Un tron intunecat de Kendare Blake

 1. Am ajuns sa evit astfel de articole, nu de alta, dar deja am o întreaga lista cu ce vreau sa îmi achiziționez când ajung acasă. Cred ca am nevoie de un salar numai pentru asta. Sunt totuși bucuroasa ca mai găsesc cărți in format electronic și le pot citi de pe telefon sau tableta, chiar dacă nu e cel mai sănătos pentru ochi.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Am și eu primul volum al seriei, dar nu am apucat să îl citesc! Am văzut că a apărut și continuarea! Acum mă faci și mai curioasă. Trebuie să îmi fac și eu timp pentru seria aceasta. 😊

  Apreciat de 1 persoană

 3. N-am citit niciuna dintre aceste carti, mai astept sa apara si urmatoarea. pe mine ma cam enerveaza sa astept dupa publicarea cartilor 1-2-3 ani ca sa ajunga seria la final. Mi-am mai luat si carti din serii abia incepute, dar n-am stiut ca fac parte din serii, altfel sigur nu le luam 🙂 Prefer sa le las sa apara toate volumele si apoi sa le citesc una dupa alta 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Daa sa stii ca acelasi lucru il simt si eu, nici eu nu stiam ca asta o sa fie o serie, cand am reusit sa citesc si cartea asta, parca uitasem cum s au terminat lucrurile 😂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.