Recenzie: Perfecti de Cecelia Ahern

Bună și bine v-am găsit.

Astăzi revin cu o recenzie, am primit de curând cartea Perfecți de Cecelia Ahern și dacă mă urmăriți de ceva timp, probabil știți că Cecelia e una din autoarele mele favorite.

Așa că atunci când cei de la Libris.ro m-au rugat să mi aleg o carte, aceasta a fost prima mea dorință, am mai ales și altă carte, dar despre aceea o să vorbim într-un alt articol.

Pentru cei ce de-abia acum aud de această carte, trebuie să vă zic că ea vina ca și o continuare a primei cărți numită Defecți.

În prima parte se vorbește despre faptul că oamenii trăiau după anumite reguli, iar dacă acestea nu erau respectate, pedeapsa consta în însemnarea oamenilor cu fierul încins (în formă de D de la defect) pe piele, pe o anumită zonă, asta în funcție și de ce făceau, de exemplu dacă mințeau, li se făcea semnul pe limbă.

Protagonista noastră Celestine North ajunge să devină o fugară în urmă a tot ce experimentează în prima carte.

Se ascunde pe unde poate, uneori având ajutor din partea unor oameni buni, dar de multe ori își pune încrederea în oameni răi care vor doar să își urmeze interesul.

Trebuie să recunosc că începutul nu prea m-a convins, deja citisem un sfert din carte și nu mi se părea nimic wow, însă, se pare că m-am înșelat, asta pentru că m-a ținut cu sufletul la gură.

Mi-au plăcut foarte mult răsturnările de situații și fiecare capitol era ca o piesă de puzzle care te ducea mai aproape de aflarea adevărului.

În această carte se conturează un pic mai mult relația dintre Celestine și Carrick, băiatul care i-a fost alături în camera înfierării, dar și Art, fostul ei iubit apare în peisaj.

Disperarea lui Crevan, șeful Ghildei, atinge cote maxime, acesta încearcă să pună mâna pe Celestine, sau mai bine zis pe dovezile care îl pot incrimina pe el pentru faptele lui.

Totul e un rollercoster, îmi place cum Cecelia Ahern o caracterizează pe Celestine, faptul că ea alege să lupte nu doar pentru ea ci pentru toți oamenii care sunt considerați defecți.

Cartea asta mi-a intrat la suflet și vă recomand și vouă să o încercați, dar mai bine să citiți și prima parte, asta în caz că nu ați făcut-o deja.

Cam asta a fost pentru azi, până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!

16 gânduri despre „Recenzie: Perfecti de Cecelia Ahern

  1. Eu am primit Defecti cadou de ziua mea si am citit doar 50 de pagini, apoi am lasat-o de-o parte. Mi-a placut directia in care a mers, insa lunile astea am citit destul de multe carti fantasy si romance, iar aceea a ramas neterminata.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.