Adio, dar mai stau putin de Nick Hornby

Bună și bine v-am găsit.

Astăzi vorbim despre o carte, mai exact despre Adio, dar mai stau puțin de Nick Hornby, este cartea despre care vă spuneam acum ceva timp când am făcut ultima recenzie.

Luna trecută nu a fost cea mai bună din punct de vedere al cititului, nu știu de ce, dar pur și simplu nu am avut chef să citesc, efectiv am tras de mine să termin acestă carte și nu neapărat pentru că nu mi-a plăcut.

Ci din potrivă, chiar a fost pe placul meu și mă bucur că am ales-o, doar că nu puteam să mă concentrez, citeam trei pagini și mă lua somnu sau îmi pierdeam și acel mic gram de chef.

În fine, nu asta contează, important e că mi-a plăcut și acum o să vă zic și vouă câteva lucruri despre ea.

În primul rând trebuie să știți că e prima carte pe care o citesc scrisă de Nick Hornby și am ales-o strict din cauza coperții, ceva m-a atras la ea, ulterior am aflat că există și un film cu același nume, pe care o să vreau să-l văd și mă bucur că întâi am citit cartea și apoi filmul, ca deobicei fac fix invers.

Cartea este scrisă din perspectiva celor 4 personaje principale Martin, Maureen, Jess și JJ, cei 4 au în comun ceva și anume, faptul că vor să se arunce de pe Turnul Sinucigașilor în noaptea de Revelion, dar datorită faptului că se întâlnesc, sinuciderea lor nu mai are loc

Fiecare venea cu un bagaj de sentimente și probleme, Martin făcuse pușcărie pentru că întreținuse relații sexuale cu o minoră, își pătașe reputația de om de televiziune, divorțase și își cam pierduse din dreptul de-aș vedea fetițele.

Maureen avea un copil cu handicap, acesta stătea într-un scaun cu rotile și avea nevoie în permanență de mama lui.

Jess este o adolescentă cu probleme, care se poartă urât cu toți din jur, probleme care cred că se datorează faptului că sora ei fuge de acasă.

Iar JJ este un tânăr fără perspective, obișnuia să cânte într-o trupă, aceasta se destramă, el își pierde și iubita și simte că totul e pierdut pentru el.

Sunt caractere extrem de diferite, la poluri opuse, însă cred eu, lucrul ăsta îi face să se unească și mai mult.

După cum ziceam, toți patru voiau să se omoare, nu o mai fac, stabilesc să își mai dea o nouă șansă, timp de încă trei luni, timp în care se tot întâlnesc, fie că le place sau nu.

Mie mi-a plăcut faptul că romanul e plin de dialog, nu sunt descrieri plictisitoare, totul e scris într-o formă super amuzantă și de multe ori râdeam când citeam.

E o lectură ușoară din care zic eu, ai ceva de învățat, în schimb nu mi-a plăcut finalul, mă așteptam la altceva, chiar a fost un pic dezamăgitor.

Totuși consider că merită citită, o găsiți pe libris.ro la prețul de 13.48 redusă de la 33.72.

Asta e tot pentru azi, până la următorul articol:

Să aveți o zi superbă!!!

22 de gânduri despre „Adio, dar mai stau putin de Nick Hornby

    1. Vei afla singura asta, nu dau spoilere 😂😂😂 atunci o pun pe raftul de carti pe care am zis ca ti le imprumut, ca au mai fost cateva pe care mi le ai cerut 😂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.