Lecturi placute pe libris.ro

Bună tuturor și bine v-am găsit.

Luna asta am avut alte două cărți pe măsuța mea, ambele primite de pe libris.ro și despre ele vreau să vă vorbesc azi.

Prima carte pe care am terminat-o se numește Visătoarea din Ostende și este scrisă de Eric Emmanuel Schmitt.

Trebuie să recunosc că acesta a ajuns în top 3 autori preferați, are un mod foarte simplu de a scrie, nu se complică, carțile lui se citesc super rapid si sunt destul de scurte.

Această carte are ceva special pentru că e împărțită în alte 5 povești, ele nu au legătură între ele.

Fiecare dintre ele m-a lăsat cu gura căscată la final, chiar și cu lacrimi in ochi, asta pentru că au avut un final neașteptat.

E foarte greu de explicat această carte fără a da spoilere, având în vedere că povestirile sunt super scurte, cartea în sine e scurtă, având doar 238 pagini.

Cu toate acestea, vreau să vi-o recomand, am avut de învățat câte o lecție din fiecare poveste și pentru mine asta e foarte important. Costă 23.2 redusă de la 29 lei.

Următoarea carte despre care vreau să vă vorbesc se numește Madame Mallory și micul bucătar indian și este scrisă de Richard C. Morais , din câte am înțeles eu, există și un film făcut după această carte, pe care am de gând să îl văd cât de curând.

Trebuie să recunosc că la început nu prea mi-a plăcut, asta pentru că povestea începe undeva prin India și se folosesc multe cuvinte care nu sunt traduse și în limba română și pentru mine asta a reprezentat un inconvenient, m-a cam îngreunat la citit, asta până când i-am dat de gust.

Personajul principal este Hassan Haji (m-a super amuzat numele) și pe tot parcursul cărții este povestită viața lui, mai mult din perspectiva asta culinară.

Are o familie destul de numeroasă, tatăl lui e super amuzant și mi place cum era descris modul în care vorbea, eu încercam să mi imaginez și accentul lui.

Treaba stă cam așa, ințial tatăl lui Hassan decide să deschidă un restaurant la ei în India, deși aveau o concurență destul de mare, din păcate are loc un incendiu și soția lui moare, ei decid să se mute în Anglia, acolo au o altă tentativă de afacere care nu e dusă la bun sfârșit.

Până la urmă ajung să se mute într-un orășel numit Lumiere unde încearcă iar cu un alt restaurant, faza e că se mutaseră vizavi de un hotel pompos, administrat de această doamnă Mallory.

Tatăl lui Hassan era genul mai bădăran, doamna Mallory era finuță, elegantă și evident că nu a suportat harabubra produsă de indienii noi veniți și uite așa intra ei în conflicte.

Mă opresc aici cu dezvăluirile, mi-a plăcut foarte mult, deși după primele pagini am crezut că nu o să mi placă, ei bine, m-am înșelat și chiar mi-a părut rău când s-a terminat, pentru că deja mă obișnuisem cu toată povestea.

Spre final, mi s-a părut că lucrurile au avansat prea repede și că s-a terminat prea brusc, însă cu toate astea, e o carte care merită și abia aștept să văd și filmul.

Din păcate, momentan cartea este indisponibilă și costa 9.86 redusă de la 30.83, eu zic că e o super afacere.

Astea au fost cărțile, aștept să mi spuneți dacă voi ați citit vreuna dintre ele, iar până la următorul articol:

Să aveți o zi superbă!!!

25 de gânduri despre „Lecturi placute pe libris.ro

  1. Ambele cărți sunt bune, le-am citit și mi-au plăcut. Schmitt are un stil deosebit, iar Război în bucătărie” este o poveste de dragoste împletită cu pasiunea pentru gătit și ambiția de a reuși în ciuda condiției sociale sau a țării de proveniență. Da, există și film, chiar coperta este cu imaginea din film, foarte frumos și bine realizat.

    Apreciază

  2. Cred ca a doua carte mi-ar placea , chiar daca zici ca nu are ceva cuvinte tradusa. Eu urmaresc seriale indiene si treptat am cam invatat si putin limba lor. In plus pare interesanta actiunea 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.