Cartea de nota 10: Povestea mea de Michelle Obama

Bună și bine v-am găsit.

Astăzi vreau să vorbesc cu voi despre ceea ce a ajuns să fie una din cărțile mele preferate și anume Povestea mea de Michelle Obama.

A fost o carte pe care mi-am dorit-o mult, ceva m-a atras instant la ea, să fie oare zâmbetul de pe copertă, nu știu.

Inițial mi-am luat varianta audio în engleză, însă nu m-am putut acomoda, fiind mai mult genul care preferă să citească o carte, decât să i se citească una.

Timpul a trecut și se pare că cei de la Libris au fost cei care mi-au îndeplinit dorința și în sfârșit am primit și eu cartea.

Sincer, nu mă așteptam să fie așa mare, credeam că e mai scurtă, m-am apucat să o citesc eu, deși reușisem deja să ascult vreo două capitole din varianta în engleză.

Cartea asta m-a făcut să văd o altfel de Michelle Obama, am reușit să o descopăr de la câțiva anișori când învața de la mătușa ei să cânte la pian, apoi când a avut primul iubit, când a plecat la facultate, când s-a luptat pentru a ajunge să aibe o carieră de succes în domeniul ei, până la rolul ei ca prima doamnă.

Am râs și m-au trecut fiorii când am citit această carte, am văzut un pic din lumea oamenilor de culoare și greutățile prin care trec aceștia, am văzut câtă munca se depune pentru cineva care dorește să ajungă președinte al unei țări cum e America și de câte sacrificii este nevoie pentru a menține un nivel de normalitate în familia lor.

Prin ochii lui Michelle am reușit să văd cum e viața la Casa Albă și credeți-mă că nu e una ușoară, trebuia să dea socoteală pentru orice lucru pe care îl făcea, dacă ieșea în oraș era urmată de o întreagă echipă gata să o apere, fetițele lor beneficiau de același tratament, aveau până și nume de cod, totul mi se părea ireal.

Pentru mine a fost genul de carte pe care am citit-o pe nerăsuflate, cu fiecare capitol care trecea, voiam să aflu mai multe.

Recomand din suflet să o citiți, pentru că are un mesaj foarte frumos de transmis, că până la urmă dacă muncești și te ții de treabă, indiferent de criterii, că ești femeie, că ești de culoare, că ești sarac, poți ajunge cineva.

Cam atât pentru azi, nu vreau să divulg prea multe, aștept să mi spuneți și părerea voastră, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!

18 gânduri despre „Cartea de nota 10: Povestea mea de Michelle Obama

  1. michelle obama mi se pare o tipa deosebita! ceea ce au facut ei la casa alba si modul in care s-au comportat ca si familia presedintelui… ii iubesc pentru asta! oameni simpli, dar care stiu ce fac, care intai de toate judeca, abia apoi actioneaza.as vrea sa citesc si eu cartea, rezerva-mi-o 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.