Cum am trecut peste frica de dentist?!

Bună și bine v-am găsit.

Nu credeam că o să abordez vreodată acest subiect la mine pe blog, însă uite că am depășit această frică și azi vorbim despre DENTIST.

Trebuie să știți de la început că eu mereu am avut o teamă de ei, de ustensilele folosite, de zgomotul pe care aceste ustensile le scot și mai ales de durerea pe care acestea pot să mi-o provoace.

Pentru mine durerea de dinți a fost, este și o să fie mereu, cea mai intensă durere, cea mai puternică, așa că vă dați seama de ce tot evitam eu mersul la dentist.

Am reușit ani buni să evit mersul la control, până anul trecut când m-am pomenit cu niște dureri groaznice și cu obrazul umflat (ca o mică glumă, eu credeam că pur și simplu m-am îngrășat) .

La insistențele tuturor oamenilor din jurul meu, m-am decis să mă duc la dentist și evident că prima dată nu m-am dus singură, deci dacă simțiți că vă e frică, chiar vă recomand să luați pe cineva cu voi, o să fie mai bine așa.

Întorcându-ne la durere, se pare că ceea ce aveam eu era o infecție care a necesitat alte 4 ședințe, am făcut și o radiografie 3d care arata și celelalte probeleme.

Verdictul nu a fost unul prea drăguț pentru mine, aveam doi colți de scos și șapte plombe de pus, dar cred că se putea și mai rău.

Cert e că am început să mă obișnuiesc cu mersul la dentist, aici chiar s-a aplicat zicala: „Pofta vine mâncând” .

După vreo 4 ședințe am început să merg și singură și la sfârșit când am terminat toate procedurile am îndrăznit să mi fac și un detartraj de care mă cam feream pentru că știam că e destul de dureros, dar chiar nu a fost așa de rău cum auzisem.

Săptămâna trecută am fost pentru ultima plombă, doctorul a zis că dantura se prezintă destul de bine, așa că eu sunt mulțumită.

Sfatul meu e să nu amânați prea mult, mai ales când e vorba de infecții care se pot duce la creier și pot produce mai multe răutăți.

Vouă vă e frică de dentist?

Aștept să mi spuneți, iar până data viitoare:

Să aveți o zi superbă!!!

22 de gânduri despre „Cum am trecut peste frica de dentist?!

  1. Frica și câteva experiențe neplăcute la dentist m-au făcut și pe mine să ocolesc mult timp cabinetul de stomatologie. Cred cu tărie că ar trebui să fie făcută educație în școli pentru a înțelege de mici ce înseamnă dantura sănătoasă.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.