Durerea e o faptura inaripata de Max Porter

Bună și bine v-am găsit.

Recenzia de azi o să fie una diferită față de cele pe care obișnuiesc să le postez, pentru că de data asta am avut de a face cu o carte care nu a fost deloc pe gustul meu.

Cartea se numește Durerea e o făptură înaripată de Max Porter și îmi doream să o citesc de aproape un an.

Am tot văzut o prin vitrine dar ceva mă ținea pe loc, noroc cu cei de la libris.ro cărora le mulțumesc că mereu mă țin în priză la capitolul citit.

Dacă deobicei vă spuneam de unele cărți că au chestii care nu mi-au plăcut și că nu le recomand, azi vreau să vă recomand această carte, tocmai pentru motivul că vreau să știu dacă e pe placul vostru, dacă voi o înțelegeți.

„Durerea e o făptură înaripată” este o carte mai specială, asta pentru că e o combinație între poezie în proză dar și fabulă, lucru care vine cu avantajul că se citește super ușor.

Cât despre poveste, pot să zic că m-a atras într-un fel, avem în prim plan un tată și doi băieți gemeni, aceștia suferă după pierderea soției și respectiv a mamei.

În peisaj apare o cioară, pe nume KRA care prinde drag de această familie și jură să nu plece până când aceștia nu își vor rezolva problemele.

Până aici totul bine și frumos, dar eu atât am înțeles, restul, pentru mine e un amalgam de cuvinte, poate și pentru că e tradus din engleză în română și unele chestii nu au sens, sau habar n-am.

Pur și simplu eu nu am înțeles nimic altceva și am crezut că poate motivul principal pentru care nu simt nimic, este faptul că nu am pierdut pe nimeni în familie în ultimul timp.

Ei bine, din păcate inevitabilul s-a produs, prima parte am citit-o normal, iar a doua am citit-o după ce am suferit un deces în familie și sentimentele mele sunt aceleași.

E un fel de ciorbă de cuvinte, în unele părți aveam impresia că scriitorul a turnat niște cuvinte fără sens, e ca și cum aș spune eu acum: Cartofi. Pisică. Moarte. Curcubeu, ați înțeles ceva ? Mmmda, așa m-am simțit citind eu această carte.

Poate eu nu sunt destul de profundă pentru ea, dar poate voi veți înțelege mai multe.

Aștept și părerea voastră, v-am lăsat și câteva mostre din paginile cărții ca să vă faceți o idee.

Până la următorul articol:

Să aveți o zi superbă!!!

PS: Doar pentru că mie nu mi-a plăcut, asta nu înseamnă că nu o să vă placă vouă, sau că nu e o carte bună, înseamnă doar că eu nu am rezonat cu ea!!!

13 gânduri despre „Durerea e o faptura inaripata de Max Porter

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.