Copilul lui Noe de Eric Emmanuel Schmitt

Bună și bine v-am găsit.

Deja cred că v-am obișnuit cu recenziile mele de cărți, iar azi am pregătit încă una pentru voi, de data asta vorbim despre Copilul lui Noe de Eric Emmanuel Schmitt, carte pe care am primit-o de la cei de la libris.ro, lucru pentru care le mulțumesc.

Nu cred că mai este vreun secret pentru cei ce mă citesc de ceva timp, că îmi place foarte mult acest autor, deja am citit vreo 3-4 cărți scrise de el și toate m-au dat gata.

Îmi place foarte mult faptul că omul nu se lungește cu descrieri de care nu avem nevoie și știe să își aleagă foarte bine subiectele.

Acțiunea acestui roman se petrece în Belgia în timpul celui de-al doilea război mondial, se pare că am o mică fascinație pentru acea perioadă.

Personajul principal se numește Joseph și este un copil de 7 ani, acesta era evreu, după cum știți și voi, evreii nu erau deloc tolerați în acea perioadă, erau urmăriți și duși pentru exterminare în lagăre.

Pentru protecția lui, părinții decid să îl lase în grija unor nobili, cât ei se ascundeau, dar acesta nu reușește să stea prea mult acolo, deoarece era cât pe ce să fie descoperit.

Familia respectivă hotărăște să îl dea pe mâna părintelui Ponce care se ocupă de internatul Vila Galbenă.

Acesta reușește să se adapteze ușor-ușor cu schimbările și chiar leagă o relație de prietenie cu părintele care dă dovadă de mult caracter, deși el este catolic și ar putea să fie reținut pentru complicitate, el nu ține cont de reguli și încearcă să își salveze protejații.

Cred că singurul lucru care nu mi-a plăcut la carte, este finalul, mi s-a părut că s-a terminat prea brusc, adică îmi plăcea și mă prinsese foarte repede cartea și m-am supărat un pic că s-a terminat așa repede, dar asta e.

Se citește super repede, eu am terminat-o într-o zi, așa că o recomand cu mare inimă.

Voi ați citit ceva de la Eric Emmanuel Schmitt?

Aștept să mi spuneți, până data viitoare:
Să aveți o zi superbă!!!

Cum am trecut peste frica de dentist?!

Bună și bine v-am găsit.

Nu credeam că o să abordez vreodată acest subiect la mine pe blog, însă uite că am depășit această frică și azi vorbim despre DENTIST.

Trebuie să știți de la început că eu mereu am avut o teamă de ei, de ustensilele folosite, de zgomotul pe care aceste ustensile le scot și mai ales de durerea pe care acestea pot să mi-o provoace.

Continuă lectura „Cum am trecut peste frica de dentist?!”

Mascara travel size

Bună și bine te-am găsit.

Astăzi vorbim despre Mascara travel size, asta pentru că am ajuns să am câteva în colecția mea.

Recunosc că îmi place mai mult varianta mică a produselor, pentru că în primul rând ocupă și mai puțin spațiu, arătă și foarte bine și le poți termina și mai repede, plus că îți oferă șansa să încerci produse care poate ți se par prea scumpe să le iei în full-size.

Continuă lectura „Mascara travel size”

Interviu de frumusete #1 Loredana Manciu

51211679_330673857553411_1534112281762201600_n

Bună tuturor și bine v-am găsit.

Azi e ultima zi din lună și asta înseamnă că e timpul pentru un nou Interviu de frumusețe, am început anul în forță și v-am spus că nu mă las de el.

De data asta am ales-o pe Loredana Manciu, o fată foarte frumoasă, cu un par superb pe care am avut și ocazia să o întâlnesc în realitate anul trecut când am fost la Webstock.

Continuă lectura „Interviu de frumusete #1 Loredana Manciu”

Recenzie Animale fantastice si unde la poti gasi de J.K.Rowling

Bună și bine v-am găsit.

Astăzi vreau să vorbim despre o carte primită recent de pe libris.ro, cred că v-am obișnuit deja cu astfel de recenzii, așa că nu mă lungesc prea mult cu introducerea.

Cartea se numește Animale fantastice și unde le poți găsi-Scenariul original de J.K.Rowling.

Continuă lectura „Recenzie Animale fantastice si unde la poti gasi de J.K.Rowling”